Aktualności

Adapciak PRz – czas zacząć przygodę z Politechniką Rzeszowską już na wakacjach

06-08-2019 r.

Samorząd Studencki Politechniki Rzeszowskiej zaprasza przyszłych studentów Uczelni na obóz adaptacyjny - Adapciak PRz. W tym roku zostanie on zorganizowany w ośrodku wypoczynkowym Leśna Chata na skraju Roztocza Wschodniego i potrwa od 2 do 8 września br.

Obóz stanowi atrakcyjne wprowadzenie do studiowania w Politechnice Rzeszowskiej. Jest skierowany do osób nastawionych na rozwijanie swoich zainteresowań i osiąganie sukcesów w organizacjach studenckich.

W ciągu tygodniowego obozu uczestnicy przekonają się, że studia to nie tylko oddane projekty, wieczne sprawozdania czy zdane egzaminy. Przekazane uczestnikom wskazówki pomogą połączyć studiowanie z efektywnym wykorzystaniem czasu wolnego oraz poznać oferowaną bazą kół naukowych i organizacji studenckich działających na uczelni. To także niepowtarzalna okazja na szybszą asymilację i wniknięcie w środowisko akademickie PRz.

Obóz rozpocznie się w Rzeszowie, a następnie uczestnicy spędzą czas w Leśnej Chacie położnej nieopodal malowniczego miasteczka Cieszanów, usytuowanego w dolinie rzeki Brusienka. Jednak obóz nie ma wyłącznie charakteru szkoleniowego. Na uczestników czekają liczne atrakcje: zwiedzanie najciekawszych miejsc uczelni i Rzeszowa, rozgrywki sportowe, poranne rozgrzewki i wieczorne integracje.

Projekt „Adapciak PRz” po raz pierwszy odbył się we wrześniu 2013 roku w Kamionce. Od początku przyświeca mu ta sama idea, czyli działania integracyjne mające na celu zaszczepienie w nowych członkach środowiska akademickiego chęci działania na rzecz uczelni i włączenie się w działalności SSPRz, kół akademickich czy innych form aktywności studenckiej na Politechnice.

Więcej informacji na temat obozu już wkrótce.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję