Aktualności

18 Lis

Seminarium naukowe. Metody przyrostowe w Industry 4.0

Inicjatorem oraz orędownikiem prowadzenia badań związanych z rozwojem metod przyrostowych w Politechnice Rzeszowskiej jest prof. dr hab. inż. Grzegorz Budzik.
08 Lis

Dr inż. Bogusław Dołęga powołany do Prezydium Rady

Rada Główna Nauki i Szkolnictwa Wyższego dokonała wyboru dr. inż. Bogusława Dołęgi, przedstawiciela reprezentatywnych organizacji związków zawodowych do składu Prezydium Rady.
 
07 Lis

Prof. Janusz Konkol laureatem nagrody im. Wacława Żenczykowskiego

Dr hab. inż. Janusz Konkol, prof. PRz został wyróżniony za cykl publikacji oraz monografię habilitacyjną dotyczącą analizy struktury i właściwości kompozytów cementowych modyfikowanych metakaolinitem.
05 Lis

Tytuł naukowy dla pracownika Politechniki Rzeszowskiej - Profesor Anna...

Prof. Anna Kucaba-Piętal, Kierownik Zakładu Mechaniki Płynów i Aerodynamiki na Wydziale Budowy Maszyn i Lotnictwa, która otrzymała tytuł profesora nauk inżynieryjno–technicznych.
 
04 Lis

Seminarium dotyczące technik pomiarowych i symulacyjnych firmy Siemens

Seminarium odbędzie się 5 listopada 2019 r. (wtorek) w godz. 14:30 - 16:30 na Wydziale Budowy Maszyn i Lotnictwa, sala L-125.
30 Paź

V edycja konkursu "Młodzi Innowacyjni dla PGNiG"

Departament Badań i Rozwoju Spółki Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo zaprasza do wzięcia udziału w V edycji konkursu Młodzi Innowacyjni dla PGNiG – MIP 2019.
 
21 Paź

Ewaluacja działalności naukowej w ramach Ustawy 2.0 - spotkania informacyjne

Celem spotkań odbywanych na wydziałach jest omówienie zasad ewaluacji działalności naukowej.
16 Paź

Nowy numer "Gazety Politechniki" już dostępny

W numerze prezentujemy artykuły poświęcone m.in. pokazom lotniczym, które odbyły się na terenie OKL-u w Jasionce, sylwetce prof. Tomasza Siwowskiego czy nominacjom dziekańskim.
 
Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję