Aktualności

20 Lip

III wydanie „Kodeksu Etyki Pracownika Naukowego”

Komisja ds. etyki w nauce działająca przy Polskiej Akademii Nauk opracowała III wydanie "Kodeksu Etyki Pracownika Naukowego".
25 Cze

Najnowsza monografia wydana przez Oficynę Wydawniczą Politechniki Rzeszowskiej

W monografii omówiono podstawy teoretyczne i praktyczne konstruowania podpór łożyskowych z wykorzystaniem łożysk tocznych oraz ślizgowych oraz konstrukcje poszczególnych rodzajów i typów łożysk.
 
23 Cze

X Międzynarodowa Konferencja Lean Learning Academy

Na konferencji zostały przedstawione rezultaty projektu TIPHYS, który realizowany jest przez pracowników Politechniki Rzeszowskiej we współpracy z naukowcami z sześciu innych europejskich uczelni.
22 Cze

Najnowsza monografia Jana Sieniawskiego i Aleksandra Cyunczyka wydana przez...

W opracowaniu określono m.in. oddziaływanie czynników zewnętrznych na kinetykę procesu krystalizacji czystych metali i stopów.
 
15 Cze

Najnowszy skrypt uczelniany Galyny Kaldy wydany przez Oficynę Wydawniczą...

W skrypcie w sposób kompleksowy omówiono zjawisko hałasu, które wpływa negatywnie na środowisko naturalne oraz miejsce pracy i zamieszkania człowieka.
05 Cze

Międzynarodowa konferencja READ

W dniach 21-23 października 2020 r. odbędzie się Międzynarodowa Konferencja „READ 2020 (Research and Education in Aircraft Design)”. Organizatorem wydarzenia jest m.in. Politechnika Rzeszowska.
 
21 Maj

Informacja w sprawie ważności legitymacji studenckich i legitymacji...

Nie ma konieczności osobistego stawiennictwa w Uczelni w celu przedłużenia ważności legitymacji studenckich, legitymacji doktorantów oraz legitymacji służbowych nauczyciela akademickiego.
15 Maj

Pozytywna ocena Polskiej Komisji Akredytacyjnej

Polska Komisja Akredytacyjna wydała pozytywną ocenę dwóch kierunków na Wydziale Zarządzania: finanse i rachunkowość oraz zarządzanie.
 
Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję