Podstrona: "Expect the Unexpected" - nowy podręcznik języka angielskiego dla pilotów / POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza

"Expect the Unexpected" - nowy podręcznik języka angielskiego dla pilotów

2019-02-05
kategoria: Nauka

Oficyna Wydawnicza Politechniki Rzeszowskiej wydała podręcznik do nauki języka angielskiego dla pilotów i kontrolerów pt. „Expect the Unexpected”. Książkę oparto na autentycznych nagraniach z przestrzeni powietrznej, udostępnionych przez portal LiveATC. Prawdopodobnie to pierwsza tego typu publikacja na rynku wydawniczym.

Podręcznik został opracowany przez Piotra Czerwińskiego i Mateusza Fleszara,  pracowników Studium Języków Obcych Politechniki Rzeszowskiej. 

Publikacja przeznaczona jest dla pilotów oraz kontrolerów ruchu lotniczego zainteresowanych rozwijaniem umiejętność komunikacji w sytuacjach niestandardowych w przestrzeni powietrznej i uzyskaniem poziomu operacyjny lub wyższego (Level 4 or higher) biegłości językowej (International Civil Aviation Authoriy ICAO).

Podręcznik zakłada znajomość standardowej frazeologii ICAO i koncentruje się na przedstawieniu środków językowych niezbędnych do komunikacji w przestrzeni powietrznej w przypadku zaistnienia sytuacji niestandardowej (non-routine situations).

W komplecie znajduje się również płyta CD, na której znajdują się nagrania do poszczególnych rozdziałów oraz klucz odpowiedzi. Daje to możliwość wykorzystywania podręcznika do zajęć w ramach zorganizowanych kursów językowych, jak i do samodzielnej nauki.

Publikację można zakupić w siedzibie Oficyny Wydawniczej.

Punkt sprzedaży detalicznej:
Oficyna Wydawnicza Politechniki Rzeszowskiej 
ul. M. Skłodowskiej-Curie 8/2 
35-036 Rzeszów 
budynek F,  IV piętro, pokój 405 
tel.: 17 865 1290 od poniedziałku do piątku godz. 9.00-14.00

 

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję