Podstrona: II Konferencja Naukowo-Techniczna "Innowacje w Przemyśle Chemicznym" w Politechnice Rzeszowskiej / POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza

II Konferencja Naukowo-Techniczna "Innowacje w Przemyśle Chemicznym" w Politechnice Rzeszowskiej

2018-11-08
kategoria: Wydarzenia
II Konferencja Naukowo-Techniczna

13 i 14 listopada br. w Politechnice Rzeszowskiej odbędzie się II Konferencja Naukowo-Techniczna "Innowacje w Przemyśle Chemicznym". Wydarzenie będzie poświęcone rozwojowi innowacyjności w Polskiej Chemii.

Konferencja ma na celu promocję najciekawszych innowacyjnych rozwiązań, które w istotny sposób wpływają na funkcjonowanie firm, budowanie ich przewag konkurencyjnych a tym samym mogą mieć istotny wpływ na funkcjonowanie i budowanie silnej pozycji całego polskiego sektora chemicznego, sektorów z nim powiązanych, a także całej polskiej gospodarki.

- Jednym z najważniejszych elementów skutecznych działań innowacyjnych jest ścisła współpraca biznesu z nauką, w tym z uczelniami wyższymi i instytutami badawczymi. To właśnie tu powstają liczne nowatorskie rozwiązania, które we współpracy z przemysłem są wdrażane i systematycznie udoskonalane – podkreśla dr inż. Tomasz Zieliński, Prezes Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego.

Tematyka konferencji będzie skupiona wokół sześciu obszarów chemii, którymi są: innowacje produktowe, innowacje procesowe, wytwarzanie produktów podstawowych i specjalistycznych, innowacje technologiczne, zarządzanie innowacjami, nowoczesne systemy wsparcia działalności podstawowej, działania wzmacniające pozycję konkurencyjną.

Podczas konferencji odbędą się również dwie debaty panelowe dotyczące innowacyjności w Polskiej Chemii oraz ochrony intelektualnej. Ważnym punktem konferencji będą wystąpienia prelegentów dotyczące ich prac badawczych.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję