Aktualności

Już jest nowy numer „Gazety Politechniki”

07-02-2019 r.
kategoria: Nauka, Wydarzenia

W numerze 12/2018 „Gazety Politechniki” zamieściliśmy obszerną relację z nadzwyczajnego posiedzenia Senatu Politechniki Rzeszowskiej poświęconego promocjom habilitacyjnym i doktorskim, wręczeniu odznaczeń państwowych oraz nagród i medali „Primus Inter Pares” dla najlepszych absolwentów naszej uczelni. Zaprezentowaliśmy także kolejne osiągnięcia pracowników i studentów naszej uczelni.

Opublikowaliśmy artykuły poświęcone ważnym wydarzeniom z życia uczelni, w tym m.in. umowie z CWKS Resovia Rzeszów, nowej platformie internetowej „Inżynier od zaraz”, uruchomieniu studiów dualnych o profilu praktycznym oraz uzyskaniu uprawnienia do prowadzenia studiów inżynierskich pierwszego stopnia o profilu praktycznym na kierunku inżynieria i analiza danych.

Sporo miejsca poświęciliśmy konferencjom naukowym: Międzynarodowej Konferencji Naukowej SAKON’2018, Międzynarodowej Konferencji Naukowo-Technicznej „Infrastruktura krytyczna miast – Bezpieczeństwo funkcjonowania infrastruktury krytycznej”, Konferencji Naukowo-Technicznej „Innowacje w przemyśle chemicznym” oraz Konferencji „Dydaktyka Chemii”. W tym wydaniu można również przeczytać o nawiązaniu współpracy z kolejnymi uczelniami zagranicznymi: Universidade de São Paulo w Brazylii oraz Georgian Aviation University i Business and Technology University w Gruzji.

W części poświęconej działalności studenckiej opublikowaliśmy m.in. artykuły dotyczące Nocnych Spotkań z Reklamą i Kolażu Kół Naukowych. Zaprezentowaliśmy również studenta kierunku zarządzanie, którego pasją jest udział w wyścigach i rajdach samochodowych.  

Zapraszamy do lektury i zachęcamy do publikowania na łamach naszej gazety.

Redakcja „Gazety Politechniki”

 

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję