Aktualności

Kolejne doktoraty na Politechnice Rzeszowskiej

06-07-2017 r. , red:  Artur Polakiewicz
kategoria: Nauka
Kolejne doktoraty na Politechnice Rzeszowskiej

Lipiec to nie tylko czas zmagań studentów z zaliczeniami i egzaminami, lecz także wyjątkowy okres dla doktorantów, którzy stają przed niezwykle istotnym zadaniem – obroną rozpraw doktorskich. Na WBMiL odbyły się kolejne publiczne obrony z zakresu dyscypliny budowa i eksploatacja maszyn. 5 lipca br. doktorami zostali mgr inż. Krzysztof Zielecki i mgr inż. Waldemar Witkowski, a dzień później mgr inż. Paweł Turek.

Promotorem pracy doktorskiej Numeryczno-eksperymentalna analiza naprężeń oraz nośności zakładkowych połączeń klejowych ze zmodyfikowaną strefą przykrawędziową był dr hab. inż. Lucjan Witek, prof. PRz (KSiSL), a recenzentami prof. dr hab. inż. Jan Godzimirski (Wojskowa Akademia Techniczna) oraz dr hab. inż. Anna Rudawska, prof. PL (Politechnika Lubelska).

Dysertacja Wpływ parametrów technologicznych na nośność połączeń przetłaczanych powstała pod opieką promotora dr. hab. inż. Jacka Muchy, prof. PRz (KKM), a promotorem pomocniczym był dr inż. Waldemar Ziaja (KNoM). Recenzenci to: prof. dr hab. inż. Andrzej Świątoniowski (Akademia Górniczo-Hutnicza) oraz dr hab. inż. Anna Rudawska, prof. PL (Politechnika Lubelska).

Kolejna obrona pracy doktorskiej, również z zakresu dyscypliny budowa i eksploatacja maszyn, odbyła się 6 lipca br. Rozprawy Metodyka projektowania i wytwarzanie modeli medycznych żuchwy bronił mgr inż. Paweł Turek. Promotorem pracy był prof. dr hab. inż. Grzegorz Budzik (KKM), a promotorem pomocniczym dr inż. Tomasz Dziubek (KKM). Dysertację recenzowali dr hab. inż. Marek Iwaniec, prof. AGH (Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie), a także dr hab. inż. Krzysztof Karbowski, prof. PK (Politechnika Krakowska).

Gratulujemy.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję