Podstrona: Konkurs na najlepszą pracę z zakresu etyki biznesu / POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza

Konkurs na najlepszą pracę z zakresu etyki biznesu

2018-07-26
kategoria: Wydarzenia
Konkurs na najlepszą pracę z zakresu etyki biznesu

Konferencja Przedsiębiorstw Finansowych oraz Akademia Leona Koźmińskiego ogłosiły XIII edycję konkursu VERBA VERITATIS. Dla zwycięzców przewidziana została łączna pula nagród w wysokości min. 10 000 zł.

Zapraszamy do udziału studentów i absolwentów, autorów prac: inżynierskich, licencjackich, magisterskich, doktorskich lub podyplomowych.

Konkurs obejmuje następującą tematykę:
– etyka biznesu,
– zagadnienia etyczne w ekonomii teorii zarządzania i naukach pokrewnych,
– społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR),
– ład korporacyjny,
– innowacyjność społeczna w gospodarce,
– dobre praktyki na rynku finansowym, ze szczególnym uwzględnieniem rynku consumer finance,
– przeciwdziałanie nadużyciom gospodarczym.

Zgłoszenie na konkurs powinno zawierać: wypełniony formularz zgłoszeniowy (POBIERZ), dokument potwierdzający obronę pracy (kopię/skan zaświadczenia o ukończeniu studiów lub skan dyplomu), egzemplarz zgłaszanej pracy oraz streszczenie w pliku DOC/DOCX lub PDF. Komplet dokumentów należy przesłać drogą elektroniczną na email: konkurs@kpf.pl. Termin przyjmowania zgłoszeń mija 31 lipca 2018 roku.

Celem konkursu jest podnoszenie wśród młodych ludzi, wkraczających dopiero na rynek pracy, poziomu wiedzy z zakresu etyki biznesu, jego społecznej odpowiedzialności (CSR) i ładu korporacyjnego, co może stanowić wkład w budowę kapitału społecznego. Założeniem konkursu jest promowanie postaw etycznych wśród studentów i absolwentów wyższych uczelni, które będzie miało rezultat w przyszłej – bardziej efektywnej – praktyce biznesowej.

 

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję