Aktualności

Nowe wydanie "Gazety Politechniki" (6-7/2019)

31-07-2019 r.
kategoria: Kultura

W numerze 6-7/2019 "Gazety Politechniki" zamieszczono obszerną relację z nadzwyczajnego posiedzenia Senatu Politechniki Rzeszowskiej poświęconego nadaniu godności doktora honoris causa Politechniki Rzeszowskiej wybitnemu uczonemu, kosmologowi, filozofowi i teologowi ks. prof. Michałowi Hellerowi, a także ciekawy wykład Księdza Profesora. Zaprezentowano również kolejne osiągnięcia pracowników i studentów naszej uczelni.

Opublikowano artykuły dotyczące m.in. współpracy z Safran Aircraft Engines Poland, umów z LINETECH Aircraft Maintenance oraz z Zakładami CIECH Sarzyna SA i Zespołem Szkół w Nowej Sarzynie. Sporo miejsca poświęcono konferencjom naukowym organizowanym przez pracowników naszej uczelni. O swojej pasji opowiedział Czytelnikom dr hab. inż. Piotr Jankowski-Mihułowicz, prof. PRz.

Zamieszczono również artykuły poświęcone współpracy międzynarodowej, m.in. wizytom przedstawicieli dwóch chińskich uniwersytetów – Dongguan University of Technology i Guangxi University of Science and Technology. W tym wydaniu można również przeczytać o XI edycji Ogólnopolskiego Podkarpackiego Konkursu Chemicznego, sukcesie kwartalnika Wydziału Zarządzania „Humanities and Social Sciences”, podsumowaniu I edycji Politechniki Młodych Odkrywców oraz o Pokazach z Fizyki. 

W „Gazecie Politechniki” zaprezentowano także działalność Studenckiego Koła Naukowego Komunikacji Marketingowej „Brief”. Opublikowano artykuł poświęcony dokonaniom naszych sportowców podczas Akademickich Mistrzostwach Polski w piłce nożnej oraz żeglarstwie. Ponadto zamieszczono relację z zakończenia sportowego roku akademickiego w Politechnice Rzeszowskiej.

Zapraszamy do lektury i zachęcamy do publikowania na łamach naszej gazety.

Redakcja „Gazety Politechniki”

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję