Aktualności

Rektor Elekt z wizytą w Stalowej Woli

09-06-2020 r.
kategoria: Wydarzenia
Fot. A. Łączek

W dniu 4 czerwca 2020 r. Rektor - Elekt dr hab. inż. Piotr Koszelnik prof. PRz oraz Prorektor - Elekt prof. dr hab. inż. Jarosław Sęp odwiedzili Wydział Mechaniczno-Technologiczny (WMT) oraz spotkali się z Prezydentem Stalowej Woli i Zarządem Huty Stalowa Wola S.A.

Podczas spotkania z Lucjuszem Nadbereżnym, Prezydentem Stalowej Woli poruszono temat dotychczasowych osiągnieć WMT, długofalowych perspektyw rozwoju oraz możliwości ich realizacji. Prezydent Stalowej Woli docenił obecne zaangażowanie i wkład pracowników WMT w rozwój Stalowej Woli. Delegacja Politechniki Rzeszowskiej podziękowała za duże wsparcie Urzędu Miasta w rozwój Wydziału. Strony zadeklarowały rozszerzenie obszarów współpracy, która przełoży się na wzmocnienie potencjału i zwiększenie atrakcyjności WMT.

Przedstawiciele Politechniki odwiedzili również Hutę Stalowa Wola S.A. Gospodarzem spotkania byli Bartłomiej Zając, Prezes Zarządu Generalny, Janusz Hamryszczak, Członek Zarządu, Dyrektor Finansowy, Jan Szwedo Członek Zarządu Dyrektor Operacyjny oraz Mirosław Surowaniec, Prokurent. Prezes Bartłomiej Zając zaprezentował ofertę produktów i wyrobów HSW S.A., przedstawił halę produkcyjną oraz procesy wytwarzania pojazdów wojskowych.  Strony spotkania wyraziły gotowość do kontynuacji długofalowej współpracy w obszarze dydaktyki, organizacji konferencji oraz prac naukowo-badawczych. Profesorowie Piotr Koszelnik i Jarosław Sęp podziękowali za wsparcie w obszarze organizacji staży i praktyk dla studentów PRz oraz zadeklarowali dalszą współpracę z HSW S.A, która umożliwi studentom zdobycie cennego doświadczeni i wiedzy technicznej a kadrze naukowej stworzy sposobność udziału w rozwiązywaniu bieżących problemów technologicznych.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję