Rozstrzygnięto konkurs na aranżację wnętrza wydziałowej strefy relaksu

11-01-2021 , red.  Anna Worosz
kategoria: Wydarzenia
Rozstrzygnięto konkurs na aranżację wnętrza wydziałowej strefy relaksu

Na Wydziale Budownictwa, Inżynierii Środowiska i Architektury rozstrzygnięto konkurs na aranżację wnętrza wydziałowej strefy relaksu. Autorami zwycięskiego projektu są studenci kierunku architektura Natalia Makowska i Norbert Lis.

W konkursie mogli brać udział studenci Politechniki Rzeszowskiej indywidualnie lub w dwuosobowych zespołach, a praca konkursowa musiała być projektem samodzielnym lub projektem, do którego autor bądź autorzy posiadają pełnię praw autorskich. Do konkursu wpłynęło cztery interesujące i inspirujące projekty. Jury, w skład którego weszli przedstawiciele Samorządu Studenckiego Politechniki Rzeszowskiej, wspierani przez dr inż. arch. Magdalenę Szpytmę i kolegium dziekańskie, jednogłośnie wybrało projekt autorstwa Natalii Makowskiej i Norberta Lisa.

W projekcie aranżacji należało uwzględnić: miejsce do odpoczynku, miejsce do czytania wraz z umeblowaniem do przechowywania czasopism branżowych, miejsce do pracy na laptopie, podwyższenie, które na co dzień będzie miejscem do siedzenia i które również będzie mogło stanowić ewentualną scenę, przestrzeń przeznaczoną do gier planszowych oraz na projekcje prezentacji i filmów z rzutnika. Autorzy mogli również zaproponować dodatkowe elementy funkcjonalności. Projekt musiał zawierać propozycje: zagospodarowania wnętrza, doboru materiałów wystroju wnętrza (ściany, posadzka), wyposażenia w meble i inne sprzęty oraz dodatkowego oświetlenia.

Potrzebę stworzenia takiego miejsca zgłaszali studenci. Wydziałowa strefa relaksu ma zapewnić użytkownikom spokój, odpoczynek oraz komfortowe warunki do pracy i nauki. Będzie się ona mieścić w sali P-25, na parterze budynku P Wydziału Budownictwa, Inżynierii Środowiska i Architektury przy ul. Poznańskiej. Będzie to kolejne takie miejsce na naszej uczelni. W ubiegłym roku strefy relaksu powstały na Wydziale Budowy Maszyn i Lotnictwa oraz na Wydziale Chemicznym. W najbliższym czasie rozpoczną się prace nad realizacją tego przedsięwzięcia.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję