Podstrona: Ruszył nabór do kolejnej edycji „Najlepszych z najlepszych 4.0.” / POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza

Ruszył nabór do kolejnej edycji „Najlepszych z najlepszych 4.0.”

2019-06-07
kategoria: Nauka
Ruszył nabór do kolejnej edycji „Najlepszych z najlepszych 4.0.”

Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego wspiera wybitnie uzdolnionych studentów i ogłasza nabór do nowej edycji projektu "Najlepsi z najlepszych 4.0", w ramach którego można otrzymać dofinansowanie na pokrycie kosztów uczestnictwa w międzynarodowych konkursach, zawodach i konferencjach.

Pieniądze z projektu „Najlepsi z najlepszych 4.0.” studenci mogą rozdysponować m.in. na związane z konkursami podróże oraz noclegi, opłaty za konkursy i zawody. Finanse mogą zostać również wydane na zakup drobnej aparatury i materiałów niezbędnych do przygotowania projektu, czy na warsztaty, szkolenia i spotkania przygotowujące do udziału w zmaganiach.

Ofertę należy złożyć w nieprzekraczalnym terminie do 28 czerwca 2019 r.

Okres realizacji projektu nie może przekroczyć 12 miesięcy i  musi się zakończyć do 30 czerwca 2020 r.

Wartość przewidzianych środków finansowych na realizację zadań wynosi 12 332 482,00 złotych. W tym koszt jednego projektu nie może przekroczyć:

  • 80 000,00 zł – w przypadku projektu realizowanego przez jednego studenta,
  • 320 000,00 zł – w przypadku projektu realizowanego przez zespół studentów.

Do tej pory z dofinansowania MNiSW na Politechnice Rzeszowskiej skorzystały:

- EUROAVIA Rzeszów w latach 2016, 2017, 2018

-  Formuła Student w 2016 oraz Legendary Rover Team w 2016 i 2018 r. 

Koła naukowe zainteresowane złożeniem oferty proszone są o kontakt z Centrum Transferu Technologii PRz w nieprzekraczalnym terminie do 12 czerwca  br.

Projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Dokładne informacje można znaleźć na stronie:
https://www.gov.pl/web/nauka/trwa-nabor-do-kolejnej-edycji-najlepszych-z-najlepszych-40

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję