Podstrona: POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza / Strona: 13

Aktualności

25 Wrz

Krynica Forum 2023

Wydarzenie skupiło przedstawicieli świata polityki, biznesu i nauki.
22 Wrz

Forum młodych liderów z krajów Trójmorza

Dyskutowano m.in. o metodach promowania i rozwijania współpracy naukowej między państwami Trójmorza oraz promowania transferu technologii między sektorem naukowym a gospodarczym.
 
20 Wrz

51. Szybowcowe Mistrzostwa Polski Juniorów

Filip Durda, student lotnictwa i kosmonautyki na Wydziale Budowy, Maszyn i Lotnictwa reprezentował Akademicki Ośrodek w Bezmiechowej podczas 51. Szybowcowych Mistrzostw Polski Juniorów.
20 Wrz

Dwa dni debaty o bezpieczeństwie energetycznym

W VIII Konferencji „Bezpieczeństwo energetyczne – filary i perspektywa rozwoju” uczestniczyli przedstawiciele firm energetycznych, reprezentanci rządu i samorządu, eksperci branżowi i naukowcy.
 
18 Wrz

Nawiązanie współpracy z Podkarpackim Związkiem Piłki Nożnej

Współpraca obejmuje m.in. wzajemne wsparcie na rzecz badań w obszarze zarządzania i sportu, a także rozwoju tej dziedziny na Politechnice Rzeszowskiej.
15 Wrz

Dr inż. arch. Monika Szopińska-Mularz w finale Nagród Naukowych „Polityki”

Celem konkursu „Polityki” jest promowanie wartościowych wzorów kariery oraz osiągnięć młodych naukowców w Polsce.
 
15 Wrz

Jesienna Szkoła Tribologiczna

Konferencja stanowi platformę wymiany wiedzy z zakresu tribologii obejmującej m.in. problemy tarcia i zużycia w praktyce przemysłowej, biotribologię i sztuczną inteligencję w tribologi.
14 Wrz

Współpraca z Akademią Sztuki Wojennej

Porozumienie zakłada współpracę obu uczelni w zakresie działalności naukowo-badawczej w obszarze nauk humanistycznych i społecznych.
 

Biuro Prasowe zastrzega sobie prawo skracania i opracowywania artykułów oraz zmiany ich tytułów.

Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję