Aktualności

09 Lut

Wizyta przedstawicieli Korea Business Center Warszawa na PRz

Rozmowy z władzami naszej uczelni dotyczyły m.in. przyszłej współpracy z uczelniami z Korei Południowej.
06 Lut

Delegacja z Wielkiej Brytanii na Politechnice Rzeszowskiej

Celem wizyty było nawiązanie współpracy pomiędzy Politechniką Rzeszowską oraz reprezentowanymi uczelniami z Wielkiej Brytanii.
 
01 Lut

Rekordowa liczba pracowników PRz wyjedzie w ramach Erasmus+

Ponad 70 osób wyjedzie do kilkunastu europejskich uczelni partnerskich, korzystając z grantów pozyskanych przez Dział Współpracy Międzynarodowej.
24 Sty

Współpraca Politechniki Rzeszowskiej z Uniwersytetem Technicznym w Koszycach

Celem nowego porozumienia jest poszerzenie dotychczasowej współpracy, która dotąd realizowana była w oparciu o umowę podpisaną między obiema uczelniami w 2002 roku.
 
07 Gru

Pozostały wolne miejsca na praktyki z programu Erasmus+

Erasmus+ Cię wyróżni! Zdobądź praktyczne doświadczenie i zwiększ swoje szanse na zatrudnienie po zakończeniu studiów - zachęca Monika Stanisz pracownik Działu Współpracy Międzynarodowej PRz.
05 Gru

Nadzwyczajny Zjazd Delegatów IAESTE na Politechnice Rzeszowskiej

W trakcie konferencji tytuł Członka Honorowego IAESTE Polska otrzymał dr hab. inż. Jerzy Potencki, prof. PRz - założyciel oraz wieloletni działacz na rzecz IAESTE Rzeszów.
 
30 Lis

Nowi studenci Politechniki Rzeszowskiej z Wietnamu

To kolejna grupa młodych osób, które uzyskały wizy od Ambasady RP w Hanoi, otrzymując szansę kształcenia się na upragnionym kierunku w Polsce.
28 Lis

Wizyta przedstawicieli PRz na Targach FORMNEXT 2017

Bezprecedensowym wydarzeniem podczas targów, zwłaszcza dla polskiego przemysłu była światowa premiera pierwszej polskiej przemysłowej drukarki 3D do spiekania proszków polimerowych firmy SONDASYS.
 
Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję